Coussement Carl

Mannelijk 1895 - 1957  (61 jaar) • Naam Coussement Carl 
  Geboren 15 aug 1895  Roeselare, West-Vl., Belgi? Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Geslacht Mannelijk 
  Beroep Benediktijn, Dom Gregorius in St_Andries, Loppem 
  Overleden 16 mrt 1957  Lubumbashi/Elisabethville, Katanga, Congo Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Aantekeningen 
  • Voor het einde van zijn humaniorastudies te Roeselare, ging hij postuleren naar de jonge Benediktijnerabdij van St Andries of "Zevenkerke" bij Brugge en werd aanvaard. Bij het uitbreken van de oorlog, aarzelde hij niet om brankardier te worden en zo bracht hij de eerste oorlogsdagen door te Antwerpen met gekwetsten te verzorgen in het St Jan Berchmanscollege, dat als hospitaal ingericht was. Eerder dan zich aan de vijand over te geven trok hij de grens over en op Allerzielendag l914 ging hij aankloppen bij de Benediktijnen te Oosterhout. Hij werd er als postulant aanvaard. In Okt. 1915 kon hij zich terug in België binnensmokkelen en St Andries bereiken waar hij de eerste geloften mocht afleggen. Na wijsbegeerte te Maredsous studeerde hij teologie aan het Groot Seminarie te Brugge. Op 24/6/1921 werd hij door Kard. Mercier priester gewijd in de abdij van Maredret waar zijn zuster en moeder waren binnengetreden. Na een jaar Rome in de abdij van St Paul-buiten-de-muren en een jaar als hulp-prokureur te St Andries kreeg Dom Gregoire zijn benoeming voor de Katanga missie.
  Persoon-ID I2174  Cailliau_B
  Laatst gewijzigd op 10 jun 2013 

  Vader Coussement Charles Victor Claudule,   geb. 26 aug 1862, Roeselare, West-Vl., België Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 8 jan 1901, Roeselare, West-Vl., België Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 38 jaar) 
  Moeder Denys Marguerite Maria,   geb. 30 jun 1871, Roeselare, West-Vl., België Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 11 aug 1942, Brugge, West-Vl., België Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 71 jaar) 
  Getrouwd 06 jun 1894  Roeselare, West-Vl., Belgi? Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Gezins-ID F565  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Gebeurteniskaart
  Link naar Google MapsOverleden - 16 mrt 1957 - Lubumbashi/Elisabethville, Katanga, Congo Link naar Google Earth
   = Link naar Google Earth 
  Pin Legenda  : Adres       : Locatie       : Stad/Dorp       : Gemeente/Graafschap       : Staat/Provincie       : Land       : Nog niet ingesteld